11 mei 2008: Voor de 34e keer organiseerde de Juniorkamer het toernooi op Pinksterzondag om 10.00 uur, met perfecte condities, goed slik en een temperatuur van al gauw 25 graden. Met drie teams, Gerritsen 1, Rehwinkel.nl en The Roadrunners en twee meiden verschenen wij aan de start. Ondanks de mooie condities deden dit jaar iets minder mensen mee als in andere jaren. Het vroege tijdstip zal daar wel debet aan zijn geweest.


Allereerst kwamen de kinderen aan de beurt. Eva en Ilse Gerritsen mochten strijden om de Delfzijlster eer. En dit werd aanvankelijk een innige strijd, die op basis van iets meer ervaring door Eva werd gewonnen. Officiële uitslag: 1e prijs Eva Gerritsen en 2e prijs Ilse Gerritsen.


Na de dames en heren individueel, kwamen uiteindelijk de teams aan de beurt. Allereerst The Roadrunners aan de start. Onze oudjes hadden zich ook dit jaar tot doel gesteld de Orginaliteitsprijs binnen te halen. Daartoe verschenen zij in een extra gestroomlijnde outfit aan de start. Menig jongeren team zat zich al te verbijten, want verliezen tegen die oudjes zou toch helemaal erg zijn.

Bij de start bleek de lange hals toch wat remmend te werken en verloren zij de race. Vervolgens verscheen team Gerritsen 1, Raymond, René, Claudia en Leon aan de start. Hoewel de naam van het team doet vermoeden dat hier sprake is van het snelste team van de dansschool, konden zij dit in de strijd met de andere teams zeker niet waarmaken. Was het t-shirt beschikbaar gesteld door de gemeente Delfzijl oorzaak van de traagheid?


Nou dan blijft er nog één troef over, zou die iets kunnen goedmaken? Rehwinkel.nl met de gebroeders Johann en Arnold, Myrthe en Klaas-Jan ging aanvankelijk goed van start. Maar was het slik dit jaar dan echt zo zwaar dat het derde team ook niet kon schitteren voor één van de prijzen?


Nu wachten en maar hopen dat de oudjes toch met de Orginaliteitsprijs er vandoor mochten gaan. En ja hoor... Na alle uitslagen, volgde de laatste prijs en die gaat dit jaar ook weer naar The Roadrunners.

terug naar Fotoalbum

Krait’n: De struisvogels gaan ervoor